Februárban igazoltatták a rendőrök, a nő az egyik rokonát is belevonta az egész eseménysorozatba.


Az ügyészség közleménye szerint a vádlott idén februárban Sándorfalván közlekedett gépjárművel, amikor őt a rendőrség munkatársai ellenőrzés alá vonták. A járőrök elkérték vezetői engedélyét, személyi igazolványát, valamint a jármű papírjait.

Mivel a vádlott jogosítvánnyal nem rendelkezik, azt nyilatkozta, hogy az okmányokat táskájával együtt otthon felejtette. Arra a rendőri felszólításra, hogy akkor adja meg a személyes adatait, egy olyan, távoli rokona adatait diktálta be, akiről tudta, hogy van jogosítványa.

A járőrök az adatokat ellenőrizték, azokat valósként állapították meg, majd a vádlottat –amiért nem tartotta magánál okmányait – szabálysértés miatt helyszíni bírsággal sújtották. A bírságról szóló formanyomtatványba az előzmények alapján nem a vádlott, hanem az általa megadott rokon adatai kerültek, akit így a vádlott szabálysértés elkövetésével vádolt meg hamisan.

A nőt a járási ügyészség közokirat-hamisítás bűntettének illetve szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétségének elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.