A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Füstmérgezésben haltak meg a fivérek Kaposváron


Tűzoltóautó és rendőrkocsi parkolt a domboldalban a szűk utcában, mert pénteken kora délután még javában helyszíneltek annál a kaposvári háznál, ahol éjszaka a végzetes füstmérgezés történt.


A közelben lakók összegyűltek a megdöbbentő kettős haláleset hírére. A fiatal édesanyának, Borda-Horváth Noéminek az anyósa szólt arról, hogy mi történt. A domb alján lakók is azt tárgyalták, hogy mi történt, akikhez a motorkerékpáros Darkó János is csatlakozott, ő látásból ismerte az áldozatokat.

– Tragédia történt, de azt még nem tudni, hogy mitől – mondta feldúltan Tarr János. – A házban két testvér élt, úgy tudni, a fotelban találták meg őket. Laci életerős, kemény harcos volt, ő gondozta a fogyatékkal élő öccsét. Nehezen viseljük a történteket, mert a covid végett egy fiatalember is meghalt, vagyis egy hét alatt három halott van ebben az utcában.

A közvetlen szomszédban lakó Tibor nem érezte a füstöt. – Éppen a spájzban voltam, amikor meghallottam a sziréna hangját – idézte fel a történteket. – Két mentőautó is érkezett, de sajnos már nem tudtak segíteni. A szobában ütött ki a tűz. Ismertem a szomszédaimat, a fiatalabbik testvér állandó felügyeletre szorult, de a bátyja becsülettel ápolta.

Egy füstölő családi házhoz riasztották a tűzoltókat pénteken fél 11-kor Kaposvárott, a Keletivánfa utcában. A kaposvári tűzoltók egy járművel érkeztek a helyszínre, az épület átvizsgálásakor két halottat találtak. A nyolcvan négyzetméteres, egyszintes családi házban a tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz, a nappaliban lévő kanapén és annak környékén égésnyomok voltak.

A lakástüzeknél a legtöbb esetben nem a tűz, hanem a füst belégzése okoz mérgezést, vagy vezet tragédiához, tartotta fontosnak közölni az eset kapcsán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Egy néhány ezer forintos füstérzékelő még a tűz keletkezésének kezdetén jelez, így megelőzhetőek a tragédiák, nagyobb tüzek. Hasznos lehet otthonra egy porral oltó tűzoltó készülék is a házban, amivel még az elektromos eredetű tüzeket is biztonsággal el lehet oltani, tanácsolták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések