Hirdessen itt

Tojással töltött fasírt egészben sütve, ami nem esik szét: hidegtálra is tökéletes


Melegen és hidegen egyaránt finom a tojással töltött fasírt. Egészben sütve nagyon kiadós és mutatós.


Stefánia-vagdaltnak is nevezik azt a tojással töltött fasírtot, amely sütőben készül, és melegen vagy hidegen egyaránt kínálható. Előnye a fasírtgolyókhoz képest az, hogy sütés közben nem szívja tele magát olajjal, és igazán nem nehéz elkészíteni. A tojásokat, ha teheted, néhány órával főzés előtt vedd ki a hűtőből, így a főzővízbe helyezve nem reped meg a héjuk.

Hozzávalók:

👉 60 dkg darált sertéscomb
👉 5 db tojás
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 db zsemle
👉 1 fej kisebb vöröshagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Három tojást rakj vízbe, és 10 perc alatt főzd keményre. Ha készen vannak, vedd ki a fazékból, helyezd hideg vízbe. Amikor kihűlnek, pucold meg.

A zsemléket áztasd vízbe, és ha már teljesen megszívták magukat, csavard ki. Add hozzájuk a darált húst, a két tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot és az apróra vágott petrezselymet. A vöröshagymát pucold meg, és reszeld a húshoz, a fokhagymagerezdeket zúzd össze, és úgy add hozzá. Kézzel alaposan gyúrd össze az egészet.

Egy őzgerincformát bélelj ki a húsos massza felével, fektesd rá a megpucolt tojásokat, és fedd be a maradék darált húsos keverékkel. Alufóliával letakarva süsd egy órát, majd vedd le róla a fóliát, és negyedóra alatt pirítsd meg a tetejét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések