A kókusztekercsnek talán az a legjobb tulajdonsága, hogy sütés nélkül is villámgyorsan elkészül. Ráadásul senki nem tud neki ellenállni.


Gyerekkorunk kedvencét, a gazdag krémmel töltött kókusztekercset még sütni sem kell. A tésztájába kakaó és darált keksz kerül, a belseje pedig selymes, kókuszos krém. Az összeállításakor részletekben adagold hozzá a tejet. Ha véletlenül sokat teszel bele, szórj hozzá néhány kanál darált kekszet.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 30 dkg darált háztartási keksz
👉 8 dkg cukor
👉 2.5 dkg vaj
👉 2 púpozott evőkanál kakaó
👉 1 evőkanál savanykás lekvár
👉 1 kávéskanál rumaroma
👉 1.5 dl tej

A krémhez
👉 10 dkg vaj
👉 10 dkg porcukor
👉 8 dkg kókuszreszelék

A tetejére
👉 kókuszreszelék

Elkészítés:

Először a krémet készítsd el. A vajat egy tálban keverd habosra a porcukorral, majd dolgozd bele a kókuszreszeléket, és tedd félre.

A tésztához egy nagyobb tálban gyúrd össze a háztartási kekszet a vajjal, a kakaóval, a cukorral, a lekvárral, a rumaromával, és részletekben adagold hozzá a tejet. Ha már egynemű a massza, sütőpapíron nyújtsd ki három-öt milliméteresre, oszd el a közepén a krémet, és a papír segítségével tekerd fel. Forgasd meg kókuszreszelékben, és legalább egy órát pihentesd a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szeleteld fel.