Hirdessen itt

Fantasztikusan omlós báránysült: a fűszervajtól még finomabb


A báránysült igazi húsvéti csemege, egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, de nem árt odafigyelni néhány dologra.


Sok országban nem sonkát, hanem bárányt fogyasztanak húsvétkor, ezzel is követve Jézus és tanítványai példáját. Ha te is szeretnél egy kis változatosságot csempészni az ünnepi menübe, mindenképpen próbáld ki ezt a fűszervajjal megbolondított báránycombot. Készítésének a titka, hogy sütés előtt fűszeres pácban kell érlelni a húst több órán, vagy akár egy éjszakán keresztül. A bőrét szurkáld meg sűrűn villával, így az ízek lehatolnak a hús belsejébe.

Hozzávalók:

👉 1.5 kg kisebb báránycomb
👉 8 dkg vaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 teáskanál őrölt rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A báránycombot tisztítsd meg a faggyútól, mosd meg, majd töröld szárazra, és sűrűn szurkáld meg villával. Egy kis tálban keverd össze a vajat az átnyomott fokhagymagerezdekkel, a rozmaringgal, a sóval és a borssal, majd alaposan dörzsöld be vele a húst, külön odafigyelve, hogy a résekbe is bőven jusson a fűszervajból. Hűtőben pihentesd néhány órát.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A combot helyezd mély tepsibe, takard le alufóliával, és két óra alatt süsd szép pirosra. Időnként a keletkező szafttal locsold meg. Ha már könnyedén bele tudsz szúrni egy villát, biztosan elkészült. Ne süsd túl, akkor az igazi, ha a közepe még rózsaszínes. Felvágás előtt pihentesd legalább negyedórát, csak utána tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések