A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes, zöldséges rakott krumpli: sok sajttal és sonkával még finomabb


Ha szeretnél a konyhádba egy kis változatosságot vinni, készítsd el a rakott krumplit sonkával és zöldségekkel!


Ki mondta, hogy a rakott krumpliba kizárólag kolbász és tojás való? Ebbe a tavaszi változatba füstölt sonka, kaliforniai paprika és cukkini kerül, a krémes állagról pedig a tejszín gondoskodik. A tetejére szórt sok sajttal tovább fokozhatod az élvezetet.

Hozzávalók:

👉 1 kg krumpli
👉 30 dkg füstölt sonka
👉 25 dkg reszelt sajt
👉 2 dl tejszín
👉 1 db kaliforniai paprika
👉 1 db cukkini
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 só
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
👉 petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, szedd hideg vízbe. Közben a sajtot reszeld le. A sonkát, a paprikát és a cukkinit kockázd fel, keverd össze egy tálban, majd szórd meg egy kevés oregánóval és kakukkfűvel. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki vajjal.

Ha a krumpli már kihűlt annyira, hogy kézbe tudod venni, hámozd meg, vágd karikákra, és a felét egyengesd a tepsibe. Sózd meg, oszd el rajta a sonkás-zöldséges keveréket, majd locsold le a tejszín felével. Pakold a tetejére a maradék krumplikarikákat, erre önts még tejszínt, végül szórd meg a tetejét gazdagon reszelt sajttal. Süsd 30 percig alufóliával lefedve, majd távolítsd el a tetejéről a fóliát, és 15 perc alatt pirítsd a sajtot ropogósra. Tálaláskor a tetejét petrezselyemlevelekkel díszítheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések