A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nutellatorta liszt nélkül: mindössze 2 hozzávalóból készül, mégis mennyei


Nutellaimádóknak muszáj megkóstolni ezt a csodás sütit, amibe ráadásul még liszt sem kell, és szinte szétolvad a szádban.


Ez aztán a tömény élvezet! A nutellatorta a világ egyik legegyszerűbb süteménye. A tészta összeállítása csupán 10 percet vesz igénybe, és a Nutella mellett csak tojás kell hozzá. Fontos, hogy a habot jól, a háromszorosára verd fel, ez ugyanis a siker kulcsa. Ha kisebb formában sütöd meg, magasabb lesz a tészta.

Hozzávalók:

👉 24 dkg Nutella
👉 4 db tojás

Elkészítés:

Az egész tojásokat üsd egy tálba, és robotgéppel verd körülbelül 6 percig a legnagyobb fokozaton, amíg szinte kifehéredik, és jól megnő a térfogata. A Nutellát rakd a mikróba fél percre. Amikor folyós, vedd ki, és várd meg, míg kihűl. Részletekben adagold a tojáshoz, és dolgozd egyneművé a masszát.

Simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb vagy közepes méretű tortaformába, esetleg szilikonos sütőformába, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha a belseje éppen szilárd, kiveheted a sütőből. Hagyd a sütit a formában hűlni legalább egy órát. Tálaláskor gyümölcsökkel is feldobhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések