Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Régimódi ötlapos krémes süti a nagyitól: mennyei, kiadós desszert szalalkális tésztából


Ezt a puha, fantasztikusan krémes ötlapos sütit bármilyen alkalommal kínálhatod. Biztos, hogy sikert aratsz vele.


Ez a mennyei süti majdnem olyan, mint a hatlapos, csak eggyel kevesebb tésztát kell sütnöd, és a karamellás helyett csokis krém kerül bele. A tésztalapok puhák és omlósak. Kiadós, és jót tesz neki, ha pihenteted, ugyanis a tésztának puhulnia kell.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 50 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 1 dl tej
👉 2 db tojás
👉 1 csomag szalalkáli
👉 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez
👉 30 dkg cukor
👉 6 evőkanál liszt
👉 5 dkg vaj
👉 4 evőkanál kakaópor
👉 1 l tej
👉 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
👉 10 dkg étcsoki
👉 1 teáskanál vaj

Elkészítés:

A szalalkálit oldd fel a langyos tejben. A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold el a vajjal. Add hozzá a tojást, a szalalkálit, a kétféle cukrot. Gyúrd össze, majd oszd öt egyenlő részre. Mindegyiket nyújtsd ki lisztezett felületen, és a lapokat egyesével süsd meg a tepsi hátán 12-12 perc alatt.

A krémhez vegyítsd a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport, majd keverd simára két deci tejben. A maradék tejet kezdd melegíteni, amikor már langyos, öntsd bele a kakaós elegyet. Főzd sűrű krémmé, közben ne hagyd abba a kavarást. Amikor kicsit hűl, dolgozd bele a vajat. Töltsd meg a krémmel a lapokat.

A tetejére a csokit és a vajat vízgőz felett olvaszd össze, és egyengesd a sütire. Tedd a hűtőszekrénybe, és pihentesd legalább egy éjszakát, majd ízlés szerint szeleteld fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések