Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi krokett sajttal turbózva: kívül ropogós, belül finom puha


A házilag készített krokett összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a bolti, különösen, ha a belsejét sajttal töltöd meg.


Szaftos ételekhez, ragukhoz köretként, de akár önmagában, tejföllel leöntve is fejedelmi fogás a házi készítésű, sajttal töltött krokett. A krumplihoz a lisztet óvatosan adagold, mivel a fajtájától függ, mennyit vesz fel belőle.

Hozzávalók:

A kroketthez
👉 8 dkg reszelt sajt
👉 4 evőkanál liszt
👉 3 db közepes krumpli
👉 1 db tojás
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

A panírhoz
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 2 tojás

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd kockára, és bő, sós vízben főzd puhára. Szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A sajtot közben reszeld le. A már kihűlt krumplihoz tedd hozzá a reszelt sajtot, a tojást, a fűszereket, és fokozatosan adagold hozzá a lisztet. Annyi kell bele, hogy jól formázható masszát kapj. A tésztából formálj hengereket, és forgasd meg először lisztben, utána tojásban, végül zsemlemorzsában.

Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Ha a beledobott kis panír azonnal sisteregve feljön a tetejére, már elég forró, tehát belepakolhatod a krokettet, és közepes lángon süsd pirosra, ropogósra minden oldalát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések