A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldfűszeres sült retek, ami belül szinte krémes lesz: tökéletes köret húsok mellé


Ha eddig még nem kóstoltad a sült retket, itt az ideje! A fokhagyma és a zöldfűszerek csodás ízt adnak neki.


A sült retek remek köret lehet különféle húsok mellé. Sokkal alacsonyabb a szénhidráttartalma, mint a krumplinak, így a diétázók is bármennyit ehetnek belőle. A sütés jót tesz a zsenge zöldségnek, hisz sokkal édesebbé válik. Friss zöldfűszerekkel fokozhatod az élvezetet, a petrezselyem, a bazsalikom, a rozmaring is kitűnő hozzá.

Hozzávalók:

👉 2 csomag retek
👉 2 teáskanál vaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál só
👉 0.5 kávéskanál bors
👉 3 teáskanál aprított zöldfűszerek

Elkészítés:

A retket tisztítsd meg, mosd meg, és nagyságtól függően felezd vagy negyedeld. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát.

Rendezd a retket sütőpapírral bélelt tepsibe, öntsd rá a vajas keveréket, és szórd meg az aprított zöldfűszerekkel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20 percig, amíg a retek megpirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések