A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fenséges csípős, mézes oldalas: egyszerre ropogós és omlós


Az oldalas az egyik legfinomabb húsféle. Csípős, mézes pácban érlelve különösen ízletes.


Az oldalas hálás húsfajta, hiszen alig van vele munka: csak be kell fűszerezni, és utána hagyni, hogy omlósra puhuljon a sütőben. A húst érdemes az elkészítés előtti éjszaka bepácolni, így az ízek behatolnak a belsejébe, és még csábítóbb lesz a végeredmény. Sütéskor a tepsit legjobb pecsenyezsírral kikenni, de ha az nincs otthon, sertészsírt is használhatsz.

Hozzávalók:

👉 1.2 kg oldalas
👉 6 gerezd fokhagyma
👉 5 evőkanál méz
👉 0.5 dl napraforgóolaj
👉 chili ízlés szerint
👉 só
👉 bors
👉 2 evőkanál zsír a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Ha szükséges, a húst darabold fel a lágyabb részek mentén. Egy kis tálban keverd össze az olajat, az ízlés szerinti chilit, a mézet és az átnyomott fokhagymagerezdeket. Az oldalast dörzsöld be sóval, borssal, majd kend be a ragacsos páccal. Alufóliával fedd le, és hűtőben pihentesd egy éjszakát.

A sütőt másnap melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki zsírral, ebbe helyezd a bepácolt oldalast, önts alá kevés vizet, és fedd le. Másfél óra alatt, időnként locsolgatva süsd omlósra 190 fokon. Félidőben forgasd meg a húsdarabokat. Mielőtt elzárnád a lángot, ellenőrizd az oldalast. Akkor van kész, ha nagyon könnyen leválik a csontról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések