A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kakaós tésztájú amerikai palacsinta: csokival leöntve még finomabb


Sokkal csábítóbb a pufi amerikai palacsinta, ha a tésztájához kevés kakaót is keversz, és csokikrémmel kínálod.


Az amerikai palacsinta Magyarországon is egyre népszerűbb reggelire, vagy valamilyen tartalmasabb leves után. Tésztája hasonlít a nálunk megszokott palacsintáéra, de vastagabb annál. A kakaós változatot leöntheted házi csokoládékrémmel, amibe maradék húsvéti csokit is beletördelhetsz.

Hozzávalók:

A palacsintákhoz
👉 20 dkg liszt
👉 5 dkg vaj
👉 3 dl tej
👉 2 db tojás
👉 1 evőkanál porcukor
👉 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 olaj vagy vaj a sütéshez

A csokikrémhez
👉 2 evőkanál víz
👉 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 evőkanál cukor
👉 néhány darab tejcsoki (elhagyható)
👉 pillecukor (opcionális)

Elkészítés:

A csipet sóval, a sütőporral és a kakaóporral vegyített lisztet szitáld egy tálba. Egy másik edényben keverd össze a porcukrot a vaníliás cukorral, a tojásokkal és a meglangyosított tejjel, majd öntsd a kakaós liszthez. A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához.

Egy serpenyőben hevíts olajat vagy vajat, és merőkanállal adagold bele a palacsintákat. Mindkét oldalukat süsd meg, és helyezd a tésztákat egymásra egy tányéron. Tálalásig letakarva tartsd melegen.

A csokikrémhez keverd össze a vizet a kakaóporral és a cukorral. Ha van otthon, tördelhetsz bele tej- vagy étcsokoládét is. Lassú tűzön olvaszd össze, és tálaláskor csorgasd a palacsintákra. Pillecukorral még vonzóbbá teheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések