Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paradicsomos-bazsalikomos tortellini: parmezánnal megszórva még finomabb


Az olaszok töltött tésztapárnácskáiból, a tortelliniből villámgyorsan fejedelmi vacsorát varázsolhatsz, csak öntsd le bazsalikomos-paradicsomos szósszal.


Bár a tésztát saját magad is elkészítheted, a bolti is finom, és villámgyorsan összedobhatod. Többféle tortellini közül válogathatsz, így ízlés szerint tehetsz hússal, sajttal vagy spenóttal töltött tésztát az asztalra. Bármelyik változathoz jól megy a bazsalikommal fűszerezett paradicsomszósz, így garantált a könnyű, mediterrán hangulatot idéző vacsora.

Hozzávalók:

👉 2 zacskó tortellini
👉 5 dl passzírozott paradicsom
👉 5 dkg reszelt parmezán
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 csokor friss bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

Egy nagyobb lábosban forralj sós vizet. Amikor lobog, rakd bele a tortellinit. Főzd a csomagoláson feltüntetett ideig. Ha kész, szűrd le, de a tészta főzővizét tartsd meg.

Közben a hagymát vágd apóra, és fonnyaszd meg olívaolajon. Nyomd hozzá a fokhagymát, ezzel kevergesd egy percig, ezután öntsd bele a paradicsomszószt. Sózd, borsozd, és tépkedd bele a bazsalikomleveleket, és így főzd forrástól számított 10 percig, amíg az ízek összeérnek. Ha közben nagyon besűrűsödik, a tészta főzővizével hígítsd kicsit. Végül öntsd nyakon a kifőtt tortellinit a szósszal, és szórd meg minden adag tetejét reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések