Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb mézes, csípős csirkeszárnyak: az utolsó falatig leszopogatod a csontról


A mézes, csípős csirkeszárnyhoz a pácot könnyen elkészítheted otthon. Jó, ha egy kicsit pihenteted sütés előtt.


A csirke bizonyos részeit, így a szárnyat is akkor tudod az utolsó falatig elfogyasztani, ha nem késsel-villával próbálkozol, hanem bátran a kezedbe veszed. Ezt az isteni mézes-csípős pácban érlelt, ragacsos változatot biztos, hogy nem is fogod tudni abbahagyni. Az őrölt chilit nagyon óvatosan adagold a páchoz, mert már kevés is igazán csípőssé tudja tenni.

Hozzávalók:

👉 1 kg csirkeszárny
👉 2 evőkanál méz
👉 2 dl ketchup
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 késhegynyi őrölt chili
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, és vágd ketté. Egy tálban keverd össze a mézet, a ketchupot, a citromlevet, a chilit, a sót és a borsot, kend be ezzel a masszával a csirkeszárnyakat. A hűtőben pihentesd legalább egy órát, hogy az ízek kellően átjárják a húst.

Közben a sütőt kapcsold be 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, erre fektesd a csirkeszárnyakat. Fedd le alufóliával, és süsd őket bő fél órát, majd vedd le a fóliát, és további negyedóra alatt süsd a húsdarabokat ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések