A fűszeres, zsenge spárga és a ropogósra sült leveles tészta mindig jó párosítás. Érdemes még sonkát és sajtot is csomagolni a batyuba.
A sonkával, sok sajttal és spárgával sült leveles tésztával mindenkit könnyű elcsábítani. Tökéletes minden alkalomra, így reggelire, második fogásnak vagy akár vendégvárónak is. A spárga finomabb lesz, ha bekened fűszeres olívaolajjal. Az elkészítése hihetetlenül egyszerű, a végeredmény pedig már ránézésre étvágygerjesztő.
Hozzávalók:
A tésztához
👉 1 csomag leveles tészta
👉 1 csomag spárga
👉 15 dkg sonka
👉 15 dkg sajt
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
A tetejére
👉 1 db tojás
👉 5 dkg sajt
👉 szezámmag
👉 kakukkfű
Elkészítés:
Amennyiben szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki. Vágd egyforma nagyságú négyzetekre. A spárgát tisztítsd meg, a fás részeket távolítsd el. Mosd meg, csepegtesd le. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, és kend be vele a spárgákat.
Mindegyik négyzetre rakj egy szelet sonkát, egy darabka sajtot, és két-három szál spárgát. A tészta két ellentétes sarkát hajtsd egymásra, és kend meg villával felvert tojással, szórd meg sajttal és szezámmaggal. Rendezd a batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd aranysárgára körülbelül 10-15 perc alatt. Tálaláskor még kakukkfűvel is feldobhatod.
0 Megjegyzések