Ez az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb almatorta! A tésztája puha, a tetejére kerülő mandula pedig roppanós.
Nem kell, hogy a torta feltétlenül krémes legyen! Ennek a rusztikus norvég változatnak az alapja könnyű kevert tészta, ami napok múlva is finom puha lesz. A fahéj, a mandula és az alma hármasa egyszerűen fantasztikus. A sütési idő a forma nagyságától függően is változhat. A sütit egy gombóc vaníliás fagyival még csábítóbbá teheted.
Hozzávalók:
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 15 dkg vaj
👉 2 db tojás
👉 2 db közepes alma
👉 15 gramm sütőpor
👉 1 teáskanál fahéj
A szóráshoz
👉 2 evőkanál mandula
👉 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A vajat és a cukrot keverd ki jól gépi habverővel, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, és forgasd a vajas keverékbe. A homogén masszát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepisbe.
Az almát mosd meg, távolítsd el a magházat, és vágd vékony szeletekre. Rendezd el ízlésesen a tészta tetején. Szórd meg fahéjjal és mandulával. Amennyiben az alma nem túl édes, cukrot is tehetsz rá. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-40 perc alatt szép pirosra.
0 Megjegyzések