A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fantasztikusan krémes spenótos-ricottás lasagne: hús nélkül is jó laktató


A lasagne vegetáriánus változatban is isteni! Ez a spenótos-ricottás variáció biztos, hogy ízleni fog az egész családnak.


A boltokban készen kapható lasagne tésztalapok segítségével villámgyorsan varázsolhatsz finom és változatos ételeket az asztalra. A bolognais mellett próbálj ki új ízeket! A spenót nagyon jól illik a tésztához és a legkülönfélébb sajtfélékhez, így a lágy ricottához is. A zöld lehet friss vagy akár mirelit is. Utóbbi esetben 40 deka szükséges hozzá.

Hozzávalók:

👉 70 dkg friss spenót
👉 50 dkg lasagne
👉 25 dkg ricotta
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A spenótleveleket alaposan mosd meg, majd az átnyomott fokhagymagerezdek, kevés só és bors hozzáadásával fonnyaszd meg az olívaolajon. Ha összeesnek, add hozzájuk a ricottát, és keverd össze az egészet.

Egy tepsit teríts be a lasagnelapok egyharmadával. Kend rá a ricottás-spenótos keverék felét, fedd be lapokkal, és rétegezd tovább a hozzávalókat. A tetején lapok legyenek, majd szórd meg jól reszelt sajttal. Alufóliával lefedve süsd 30 percig, majd vedd le pár percre a tetejéről a fóliát, és hagyd, hogy megpiruljon a sajt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések