Hirdessen itt

Fűszeres, mustáros tepsis karaj: a hús omlós, a pác ínycsiklandó


Ha szereted az omlós húsételeket, a fűszeres, mustáros karajnak nálad is ott a helye az asztalon.


A karaj a sertés egyik legfinomabb és leginkább változatosan elkészíthető része. Úgy a legomlósabb, ha kevés olajon gyorsan kérget pirítasz rá, majd tepsibe pakolod, és ott sütöd puhára. Ezzel a módszerrel ugyanis az értékes nedvek sem távoznak el belőle. Elkészítés előtt néhány órával pácold be. Különösen jól passzol hozzá a karakteres mustár és a fokhagyma. Ha még pikánsabban szereted, chilivel is megbolondíthatod.

Hozzávalók:

👉 4 nagyobb szelet sertéskaraj
👉 4 evőkanál mustár
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 0.5 dl olaj
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 1 kávéskanál kömény
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
👉 chili (elhagyható)

Elkészítés:

A hússzeleteket kicsit klopfold ki. Sózd és borsozd ízlés szerint, kend be zúzott fokhagymával és mustárral, szórj rá köményt, majd helyezd egy edénybe. Locsold meg a szeleteket kevés olajjal, fedd le, és így pihentesd a hűtőben legalább két órát.

A sütőt kapcsold be 180 fokra. Ha a pácolódási idő letelt, egy serpenyőben hevíts olajat. Vedd ki a karajszeleteket a pácból, és nagy lángon pirítsd meg oldalanként egy-egy perc alatt, majd rakd egymás mellé egy tűzálló tálba. Ha szereted, tehetsz rá chilit is. Fedd le alufóliával, önts alá egy kevés bort, és bő egy, másfél óra alatt süsd puhára a mustáros karajt. Petrezselyemmel megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések