Villámgyors fogás, még a szósz is gyorsabban készül el, mint amennyi idő alatt kifő a tészta.
A spagetti egyáltalán nem unalmas étel, csak a megfelelő szószt kell ráönteni. Ha szeretnél, akár naponta főzhetsz tésztát, amit különböző, húsos, húsmentes, paradicsomos vagy tejszínes alapú öntetekkel ízesíthetsz.
Hozzávalók:
👉 500 gramm spagetti
👉 6 gerezd fokhagyma
👉 400 gramm passzírozott paradicsom
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál oregánó (friss vagy szárított)
👉 ízlés szerint bazsalikom (friss)
👉 50 gramm parmezán (reszelt)
👉 ízlés szerint só
👉 ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg sós, lobogó vízben a csomagoláson található útmutató szerint. A főzővizéből tegyünk félre egy-két evőkanállal.
A fokhagymát vágjuk egészen apróra, majd dinszteljük meg az olívaolajon. Öntsük rá a paradicsomot, pár percig rotyogtassuk, sózzuk, borsozzuk. Morzsoljuk rá az oregánót. Öntsünk hozzá a tészta főzővizéből, majd az egészet forgassuk össze a megfőtt és leszűrt spagettivel. Tegyük rá a bazsalikomot, szórjuk meg parmezánnal. Azonnal, frissen tálaljuk.
0 Megjegyzések