Hirdessen itt

Egyszerű vaníliatorta vajkrémmel töltve: a puha piskóta tökéletes alap


Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű elkészíteni, a tésztát pár perc bekeverni, de a krém összeállítása sem tart tovább.


Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű elkészíteni, a tésztát pár perc bekeverni, de a krém összeállítása sem tart tovább.

Hozzávalók:

Tészta:
👉 350 gramm liszt
👉 1 evőkanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 225 gramm vaj (puha)
👉 300 gramm cukor
👉 4 darab tojás
👉 4 teáskanál vaníliakivonat
👉 250 gramm író/kefir

Vajkrém:
👉 200 gramm vaj (szobahőmérsékletű)
👉 350 gramm porcukor
👉 80 milliliter habtejszín
👉 2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki 2 darab 23 centi átmérőjű tortaformát.

Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport és a sót.

Egy másik tálban keverjük habosra a vajat és a cukrot, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, végül a vaníliakivonatot is forgassuk bele.  

Adjuk hozzá kisebb adagokban a lisztet, miközben az írót/kefirt is forgassuk bele. Alaposan vegyítsük el, míg teljesen egynemű nem lesz a massza.

Osszuk szét a tésztát a 2 forma között, mindegyikben egyengessük el, hogy sima legyen a felületük.

Toljuk a sütőbe a tésztákat, 25-30 percig süssük őket. Hagyjuk a formában hűlni 10 percig, majd szedjük le róluk a formát - ha szükséges, vágjuk körbe. Hagyjuk teljesen kihűlni a tortalapokat, addig készítsük el a krémet.

A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy tálba, majd robotgép segítségével keverjük habosra pár perc alatt. Kisebb adagokban adjuk hozzá a porcukrot, mikor az összeset elkevertük benne, vegyük magasabbra a fokozatot. Adjuk hozzá a habtejszínt, majd a vaníliakivonatot, keverjük egészen habosra. Töltsük a krém felét habzsákba, majd nyomjuk rá az egyik tortalapra. Tegyük a tetejére a másik lapot, majd a maradék krémmel fedjük be kívülről is a tortát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések