Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű elkészíteni, a tésztát pár perc bekeverni, de a krém összeállítása sem tart tovább.
Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű elkészíteni, a tésztát pár perc bekeverni, de a krém összeállítása sem tart tovább.
Hozzávalók:
Tészta:
👉 350 gramm liszt
👉 1 evőkanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 225 gramm vaj (puha)
👉 300 gramm cukor
👉 4 darab tojás
👉 4 teáskanál vaníliakivonat
👉 250 gramm író/kefir
Vajkrém:
👉 200 gramm vaj (szobahőmérsékletű)
👉 350 gramm porcukor
👉 80 milliliter habtejszín
👉 2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki 2 darab 23 centi átmérőjű tortaformát.
Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban keverjük habosra a vajat és a cukrot, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, végül a vaníliakivonatot is forgassuk bele.
Adjuk hozzá kisebb adagokban a lisztet, miközben az írót/kefirt is forgassuk bele. Alaposan vegyítsük el, míg teljesen egynemű nem lesz a massza.
Osszuk szét a tésztát a 2 forma között, mindegyikben egyengessük el, hogy sima legyen a felületük.
Toljuk a sütőbe a tésztákat, 25-30 percig süssük őket. Hagyjuk a formában hűlni 10 percig, majd szedjük le róluk a formát - ha szükséges, vágjuk körbe. Hagyjuk teljesen kihűlni a tortalapokat, addig készítsük el a krémet.
A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy tálba, majd robotgép segítségével keverjük habosra pár perc alatt. Kisebb adagokban adjuk hozzá a porcukrot, mikor az összeset elkevertük benne, vegyük magasabbra a fokozatot. Adjuk hozzá a habtejszínt, majd a vaníliakivonatot, keverjük egészen habosra. Töltsük a krém felét habzsákba, majd nyomjuk rá az egyik tortalapra. Tegyük a tetejére a másik lapot, majd a maradék krémmel fedjük be kívülről is a tortát.
0 Megjegyzések