A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mézzel és áfonyával sült zabpehely reggelire – Bármilyen gyümölccsel elkészítheted


A zabpehelyből szinte már desszert lesz ebben a receptben, amelytől biztos jobb lesz a reggeled.


A zabkása egyre népszerűbb étel, sokan esküsznek rá, mások - talán az állaga miatt - nem kedvelik. A zabkását főként sportolók, egészséges életmódot folytatók szokták fogyasztani, de érdemes kipróbálnia mindenkinek, aki szeretné energia- és tápanyagdús reggelivel indítani a napját. Minél több összetevőt keversz bele, annál tartalmasabb lesz, de vigyázz, mert ha agyoncukrozod, akkor pont az ellenkező eredményt éred el vele.

Hozzávalók:

👉 90 gramm dió (apróra vágott)
👉 170 gramm zabpehely (nagy szemű)
👉 2 teáskanál fahéj (őrölt)
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 fél kávéskanál só
👉 1 csipet szerecsendió
👉 450 milliliter tej
👉 100 milliliter juharszirup vagy méz
👉 2 darab tojás
👉 3 evőkanál vaj (olvasztott)
👉 2 teáskanál vaníliakivonat
👉 300 gramm áfonya (friss vagy fagyasztott)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy 20x20-as tepsit vajazzunk ki. Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a diót, a fahéjat, a szerecsendiót, a sütőport és a sót. Egy másik tálba öntsük bele a tejet, a juharszirupot vagy a mézet, a vaníliakivonatot, az olvasztott vaj felét és üssük bele a tojásokat.

Tegyünk félre egy marék áfonyát. A maradék gyümölcsöt szórjuk a tepsi aljára, majd öntsük rá a zabpelyhes keveréket, majd ezután a tejes keveréket is. Óvatosan rázogassuk össze a tepsit, hogy a folyadék mindenhol befedje a zabpelyhet. Szórjuk a tetejére a maradék áfonyát.

Süssük 40-45 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. A maradék vajat közvetlenül tálalás előtt csurgassuk rá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések