Hirdessen itt

Mennyei töltött karalábé: a tavaszi fogás zsenge zöldségből készül


A könnyű, tavaszköszöntő fogás hús nélkül készül, mégis laktató és isteni finom.


Sokan a karalábét csak levesben tudják elképzelni, legyen az gazdagabb húsleves vagy borsóleves. A nagyik szerint a karalábé a már említett levesek lelke. A zsenge zöldség önmagában ropogtatva is finom, áldás a szervezetnek, ezért érdemes saláta formájában is felhasználni.

Hozzávalók:

Töltött karalábé:
👉 4 fej karalábé
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 fej lilahagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 darab sárgarépa
👉 15 dekagramm gomba
👉 10 dekagramm kukorica (mirelit)
👉 kevés olaj
👉 só és bors ízlés szerint

Tálalás:
👉 1 csokor petrezselyem vagy újhagyma
👉 tejföl ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított karalábét vágjuk ketté, a közepét vájjuk ki, de vigyázzunk, hogy a zöldség alja ne sérüljön, nem szabad, hogy kilyukadjon.

A finomra vágott hagymákat kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a reszelt fokhagymát, a tetszőlegesen felvágott sárgarépát, gombát és a kukoricát, fűszerezzük sóval, borssal, gyakran kevergetve pároljuk puhára a zöldségeket.

Az elkészült tölteléket kanalazzuk bele a karalábékba, helyezzük őket tepsire, a tetejükre kevés olaj vagy vaj kerüljön. 180 fokosra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süssük készre a töltött karalábékat. Tálalásnál frissen aprított petrezselyem vagy újhagyma kerüljön a fejekre, kínálhatsz melléjük hűvös tejfölt is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések