A citromtól fanyar és friss, a zöldfűszerektől ízletes, a joghurttól vajpuha lesz a hús.
A görög csirkecombok joghurtos, citromos, fűszeres pácban pihennek sütés előtt, így átveszik az isteni finom marinád ízét, ráadásul nagyon szaftosak és puhák lesznek. Minél tovább állnak benne, annál ízletesebb lesz a végeredmény, de ha időszűkében vagy, fél óra is elég lehet nekik a hűtőben.
Hozzávalók:
👉 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
👉 150 gramm görög joghurt
👉 60 milliliter olívaolaj
👉 1 darab biocitrom
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál görög fűszekeverék
👉 1 teáskanál só
👉 fél teáskanál bors
Elkészítés:
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le a citrom héjával együtt, a citrom levét facsarjuk ki (nagyjából 80 ml citromlé kell).
A csirkecomb kivételével keverjünk össze mindent alaposan. Görög fűszerkeveréket így készíthetünk házilag.
A megtisztított csirkecombokra öntsük rá a marinádot, alaposan keverjük vele össze, hogy mindenhol bevonja a húst. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe minimum fél órára, de akár egy egész éjszakára.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit vékonyan kenjünk meg olajjal.
Tegyük a csirkecombokat az előkészített tepsire, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre. Melegen kínáljuk.
0 Megjegyzések