A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres görög joghurtban sült csirkecombok: szaftos és ízletes lesz a hús


A citromtól fanyar és friss, a zöldfűszerektől ízletes, a joghurttól vajpuha lesz a hús.


A görög csirkecombok joghurtos, citromos, fűszeres pácban pihennek sütés előtt, így átveszik az isteni finom marinád ízét, ráadásul nagyon szaftosak és puhák lesznek. Minél tovább állnak benne, annál ízletesebb lesz a végeredmény, de ha időszűkében vagy, fél óra is elég lehet nekik a hűtőben.

Hozzávalók:

👉 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
👉 150 gramm görög joghurt
👉 60 milliliter olívaolaj
👉 1 darab biocitrom
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál görög fűszekeverék
👉 1 teáskanál só
👉 fél teáskanál bors

Elkészítés:

A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le a citrom héjával együtt, a citrom levét facsarjuk ki (nagyjából 80 ml citromlé kell).

A csirkecomb kivételével keverjünk össze mindent alaposan. Görög fűszerkeveréket így készíthetünk házilag.

A megtisztított csirkecombokra öntsük rá a marinádot, alaposan keverjük vele össze, hogy mindenhol bevonja a húst. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe minimum fél órára, de akár egy egész éjszakára.

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit vékonyan kenjünk meg olajjal.

Tegyük a csirkecombokat az előkészített tepsire, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre. Melegen kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések