A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Látványos reggeli pillanatok alatt: remegősre sül a tojás a kenyér közepén


Anélkül is laktató, meleg reggelit készíthetsz, hogy sokáig álldogálnál a konyhában, a tojásos toast biztosan a kedvenced lesz.


Ha te is szereted az egyszerű, mégis laktató és tápláló reggeliket, készítsd el ezt a tojással sült toast kenyeret, a meleg napindító pillanatok alatt elkészül és biztosan nem leszel éhes utána. A pirítós, a tükörtojás és az olvadt sajt kerek egészet alkot, minden benne van egy falatban.

Hozzávalók:

👉 4 szelet toast kenyér
👉 4 darab tojás
👉 vaj (puha)
👉 50 gramm sajt (gouda vagy trappista)
👉 ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A toast kenyerek közepét lapogassuk le egy kanál hátlapjának segítségével, hogy egy kis mélyedést képezzünk, de vigyázzunk, ne lyukasszuk át a kenyeret. A széleken hagyjuk meg a peremet, legyen éles a különbség a perem és a lelapított rész között, hogy ne folyjon ki a tojás.

A széleket kenjük meg vajjal. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Tegyük az előkészített kenyérszeleteket a tepsire, majd üssünk mindegyik mélyedésbe egy tojást. Óvatosan, lassan engedjük bele, nehogy túlfolyjon. A tojások tetejét sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg reszelt sajttal a kenyér szélét és a tojásfehérjét, a sárgáját hagyjuk szabadon.

Toljuk a tepsit a forró sütőbe - a rácsot tegyük a sütő felső harmadába -, nagyjából 7-8 percig süssük, ekkor lesz még éppen remegős a tojássárgája. Ha van a sütőnkön grillfunkció, kapcsoljuk be az utolsó 2 percben, hogy a sajt is szépen megpiruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések