Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ellenállhatatlan karamellás, banános pite: krémes, habos süti


Ha szereted a banánt és a karamellt, erre a pitére sem fogsz nemet mondani. A sütit vastag tejszínhabréteg koronázza meg.


A banoffee pie, vagyis a karamellás, banános pite klasszikus angol desszert. Nagy előnye, hogy sütni sem kell, mert az alapja kekszes keverék. A karamelles krémet viszont akár előre is elkészítheted. A banánt érdemes citromlével meglocsolni, hogy ne barnuljon be.

Hozzávalók:

A kekszes réteghez
👉 25 dkg keksz
👉 10 dkg vaj
👉 1 csipet só

A töltelékhez
👉 22 dkg sűrített tej
👉 10 dkg barna cukor
👉 8 dkg vaj
👉 2 db banán

A tetejére
👉 3 dl habtejszín
👉 2 evőkanál cukor
👉 5 dkg csoki

Elkészítés:

A kekszet daráld le vagy törd össze, majd keverd hozzá az olvasztott vajat és a sót. Nyomkodd egy piteformába úgy, hogy a széleire is jusson a masszából, és pihentesd a hűtőben legalább fél órát.

A karamellhez a cukrot szórd egy vastagabb falú lábosba, add hozzá a vajat, és olvaszd össze. Mehet hozzá a sűrített tej, és forrald össze egy-két perc alatt. Egynemű, sűrű masszát kell kapnod. Tedd a krémet a hűtőbe legalább egy órára.

Ezt követően állítsd össze a tésztát. Az alapot rakd egy tálcára vagy tányérra, és kend meg a karamelles szósszal. Tedd rá a karikákra vágott banánt. Tálalás előtt a tejszínt verd kemény habbá a cukorral, és kanalazd a sütire. A tetejét díszítheted karamellel és reszelt csokival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések