A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, omlós csirkecomb paradicsomos szószban: mediterrán fűszerekkel


Az egyik legjobb dolog, ami a csirkecombbal történhet, ha fűszeres, paradicsomos szószban sütöd meg.


Csempéssz mediterrán hangulatot az ebédlőasztalra! Az olaszok isteni szószokat tudnak készíteni, így a csirkecombra kerülő fűszeres paradicsomos változat is kitűnő. Hétvégére, hétköznapra is remek választás. Előnye még, hogy nem igényel túl nagy erőfeszítést.  

Hozzávalók:

👉 1 kg csirkecomb
👉 80 dkg apróra vágott hámozott paradicsom
👉 1 db sárgarépa
👉 0.5 db zeller
👉 1 db babérlevél
👉 7 cl száraz vörösbor
👉 5 dkg liszt
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 ág kakukkfű
👉 1 db vöröshagyma
👉 1.5 teáskanál só
👉 bors
👉 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a borsot. A csirkét öblítsd le, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Szórd meg a combokat a lisztes keverékkel, és rázd le a felesleget.

Az olajat hevítsd fel egy nagy lábasban. Rakd bele a csirkét, és süsd oldalanként négy-öt percig. Vedd ki a húst, dobd a zsiradékba az apróra vágott hagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a kis darabokra szelt sárgarépát, a zellert, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd süsd pár percig. Rakd hozzá a paradicsomot, öntsd hozzá a bort, még sózd, borsozd. Pakold bele a csirkét, csökkentsd a hőt, és letakarva párold 30-40 percig. Időnként forgasd meg a húst. Amikor a comb puha, a szósz sűrű, húzd le a tűzről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések