A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű zöldségleves habarás nélkül, egyszerűen és gyorsan: grízgombóccal még laktatóbb


A tavaszi vegyes zöldésgleves tele van sokféle finomsággal, üde ízekkel.


Ennél egyszerűbb leves szinte nincs is. A zöldségekkel teli változat remek nyitánya bármilyen közös étkezésnek, ráadásul sokkal gyorsabb, mint a húsleves. A hagyományos tészta helyett érdemes néha grízgombóccal gazdagítani. Fontos, hogy a levesbetétet legalább 30 percig pihentetni kell.   

Hozzávalók:

A leveshez
👉 2 db sárgarépa
👉 2 db krumpli
👉 1 db petrezselyemgyökér
👉 1 kisebb darabka zeller
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 l víz
👉 2 evőkanál olaj
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

A grízgombóchoz
👉 7 evőkanál búzadara
👉 3 db tojás
👉 1 késhegynyi só

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, a többi zöldséget pedig szeleteld fel ízlés szerint kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a hagymát, és dinszteld meg. Dobd hozzá a répákat, a krumplit, a zellert és a karfiolt, majd kevergetve párold egy kicsit. Ízesítsd sóval, borssal, és öntsd fel a vízzel. Főzd puhára a zöldségeket körülbelül 25 perc alatt.  

A galuskához a tojást üsd egy tálkába, és villával verd fel. Dobj hozzá kevés sót. Részletekben adagold hozzá a búzadarát, és kevergesd addig, amíg közepesen sűrű, tejfölhöz hasonló állagú masszát nem kapsz. Pihentesd legalább fél órát, hogy a búzaszemek megduzzadjanak.

Formázz galuskákat a masszából, és a levesben főzd puhára, majd petrezselyemmel megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések