A hagyományos majonézes krumplisaláta felturbózott változata, így készítve sokkal tartalmasabb és finomabb.


Az egyik legfinomabb hideg, majonézes saláta krumpliból készül, szinte nincs olyan ember a Földön, aki ne szeretné. Ünnepnapokon és hétvégi lakomák étkezőasztalán az egyik legkedveltebb finomság, amit sült és rántott húsok mellé is jólesik fogyasztani. Természetesen csak jó hidegen, a majonézes saláták akkor a legfinomabbak, ha nem sajnálod tőlük az időt, néhány órára hűtőbe teszed őket pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Hozzávalók:

👉 80 dekagramm krumpli
👉 2 darab piros retek
👉 200 gramm borsó
👉 4 darab tojás
👉 1 darab zellerszár
👉 só és bors ízlés szerint
👉 6 evőkanál majonéz
👉 2 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vágjuk közepes kockákra vagy karikázzuk fel, bő, sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és tegyük egy tálba.

A borsót dobjuk forrásban lévő vízbe, 6-10 perc alatt főzzük meg, szűrjük le és adjuk a burgonyához.

A tojásokat tegyük fel főni, majd forrás után 8 perccel zárjuk el a lángot a lábas alatt. A tojásokat hűtsük ki, pucoljuk meg, utána vághatjuk karikákra vagy egészen apró kockákra. Ha ezzel megvagyunk, adjuk a krumplihoz.

A megtisztított retket vágjuk karikákra vagy kockázzuk fel, majd adjuk a krumplihoz.

A megtisztított zellerszárt finomra vágjuk fel, utána adjuk a burgonyához.

A salátát sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük hozzá a majonézt és a tejfölt, az egészet alaposan forgassuk egybe, fedjük le és tegyük hűtőbe néhány órára tálalásig.