Hirdessen itt

Komoly kárt okozott a tűz a pécsi autószalonban


A hétvége folyamán harminchárom jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói tizenkét tűzesetet számoltak fel, tizenöt műszaki mentés hajtottak végre, míg hat jelzés tévesnek minősült. Jó részéről mi is beszámoltunk.


Megírtuk hétfőn reggel, hogy egy pécsi autószalon személygépkocsi bemutatótermében egy autó kigyulladt és teljes terjedelmében égett. Most további részleteket közölt a hatóság az ügyről.
Mint írták, a pécsi hivatásos tűzoltók öt egységgel vonultak a helyszínre, kiérkezésükkor a csarnok jellegű terem füsttel volt telítve. Az egység hőkamera segítségével, sugár fedezete mellett felderítette a tűz pontos helyét, majd egy sugárral beavatkozott.

A tűz nem terjedt tovább a személyautóról, azonban a hőhatás károsította a bemutatóterem műanyag berendezéseit, klímáit, nyílászáróit, valamint a teremben a falak és a berendezési tárgyak vastagon kormozódtak.

A tűzeset során további, a szalonban tartott személygépkocsik károsodtak, műanyagalkatrészeik megolvadtak, belsejük kormozódott. A becsült kárérték miatt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le. A tűzoltók a szalont ventilátorral kiszellőztették.

Egyéb esetek is voltak húsvéthétfőn

Szintén tegnap, Hencse külterületén száraz fű, gaz égett, ami egy fenyvest veszélyeztetett. Az egységek egy sugárral, illetve kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az eset során kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. Pécsen, a Nyugati Ipari úton, a vasútvonal melletti töltésen, annak környezetében két helyszínen, égett a száraz fű. Az egység a felüljáró alatti tüzet egy gyorsbeavatkozó segítségével, a másik tüzet kéziszerszámok segítségével oltotta el. Az eset során személyi sérülés nem történt. Az 57-es számú út melletti árokparton nádas égett, amit az egység kéziszerszámokkal oltott el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések