A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az olaszok híres parmezános, citromos tésztája: a Pasta al Limone üde és gyors fogás


Ha nem jut semmi az eszedbe, hogy mi legyen a vacsora, a parmezános, citromos tészta kitűnő választás.


Az olasz tésztaételek variációja végtelen, ráadásul egyik finomabb a másiknál. A parmezános, citromos tészta, vagyis a Pasta al Limone végtelenül egyszerű, és elsősorban Olaszország déli részén és Szicíliában népszerű. Selymesebb lesz a tészta, ha kevés főzővizet is teszel a citromos keverékbe.

Hozzávalók:

👉 40 dkg spagetti
👉 10 dkg parmezán sajt
👉 1 dl olívaolaj
👉 2 db közepes citrom
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, dobj hozzá sót, és tedd bele a spagettit. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Az olaszok szerint akkor az igazi a tészta, ha al dante állagú, azaz picit roppan, ha beleharapunk.

Egy tálban keverd össze a citrom frissen facsart levét, az olívaolajat, a borsot, az átpréselt fokhagymát, kevés sót és a parmezán felét. Önts hozzá kevés főzőlevet is. Forgasd össze a tésztával, szórd rá a maradék sajtot és az aprított petrezselymet. Rögtön kínálhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések