A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vajpuha csirkemell stroganoff módra: krémes, tejszínes szósszal készül a hús


Elegáns, mégis egyszerűen elkészíthető, a Stroganoff bélszín kistestvére csirkéből készül.


A Stroganoff bélszín luxusételnek számít, egész egyszerűen azért, mert a marha legdrágább részéből készül, amit krémes, tejszínes mártásban készítenek el. Az eredeti szósz csak vajból, mustárból és tejfölből állt, ezt lehet bővíteni csemegeuborka, hagyma és paradicsompüré hozzáadásával.

Hozzávalók:

👉 400 gramm csirkemellfilé
👉 200 gramm gomba (csiperke)
👉 1 fej vöröshagyma (kisebb)
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál liszt
👉 100 milliliter tejszín
👉 1 evőkanál tejföl
👉 1 evőkanál mustár
👉 2 evőkanál vaj
👉 másfél teáskanál só
👉 ízlés szerint bors
👉 3 darab csemegeuborka

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A gombát szeleteljük össze. A csirkemellet vágjuk csíkokra.

Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymákat. Adjuk hozzá a gombát, addig pároljuk, amíg a gombából kiengedett nedvesség el nem párolog.

A csirkemellet forgassuk össze a liszttel, majd tegyük a gomba mellé, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk 5-6 percig, amíg a csirke kicsit megpirul. Tegyük hozzá a felkarikázott uborkákat is.

Míg a csirke pirul, egy tálban keverjük össze a tejszínt, a tejfölt és a mustárt, majd forgassuk hozzá a húshoz, pároljuk néhány percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések