Már egy csokor medvehagymából ízletes, selymes és gyors levest főzhetsz.
A medvehagyma kellemes, fokhagymára hasonlító ízét egyre többen fedezik fel, és egyre változatosabb ételeket készítenek belőle. Gyógyhatása miatt is érdemes gyakran fogyasztani, hisz jót tesz a gyomornak, a bélrendszernek, segít normalizálni a vérnyomást. Könnyed krémlevesnek különösen finom, tejszínnel lágyabbá, krumplival sűrűbbé teheted.
Hozzávalók:
👉 1 csokor medvehagyma
👉 4 db közepes krumpli
👉 2.5 dl főzőtejszín
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 l húsleves
👉 szerecsendió
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A medvehagymát alaposan mosd meg, vágd össze, a krumplit pucold meg, és kockázd fel. Öntsd egy lábosba az olajat, hevítsd fel, és rakd bele az apróra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, majd tedd hozzá a krumplit, a medvehagymát, és öntsd fel a levessel. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Főzd körülbelül 15 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul. Húzd le a tűzről, turmixold össze, és csorgasd hozzá a főzőtejszínt. Rottyantsd össze pár perc alatt, levesgyönggyel, tojással még tartalmasabbá teheted.
0 Megjegyzések