Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Selymes, édeskés joghurtos zöldborsófőzelék: eteti magát, olyan finom


A régi kedvenc nem a megszokott módon készül, tej, tejszín és joghurt is kerül bele, így sokkal krémesebb lesz.


A borsófőzelék igazi régi kedvenc, készülhet úgy, ahogy a nagyi is csinálta, de sokkal egészségesebben is lehet tálalni, ha liszt helyett önmagával sűríted vagy étkezési keményítőt használsz.

Hozzávalók:

👉 60 dekagramm zöldborsó (mirelit)
👉 1 fej vöröshagyma
👉 5 dekagramm vaj
👉 2 evőkanál méz
👉 6 deciliter tej
👉 só ízlés szerint
👉 2 evőkanál keményítő
👉 fél bögre víz
👉 1 deciliter tejszín
👉 3 evőkanál natúr joghurt (görög)

Elkészítés:

A vajat magas falú lábasban olvasszuk fel, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát, közepes lángon pirítsuk, majd adjuk hozzá a borsót és a mézet. Körülbelül 2 perc után öntsük rá a tejet, majd amikor a borsó megfőtt, a vízzel összekevert keményítővel sűrítsük be a főzeléket. A tejszínt is keverjük hozzá és forraljuk egybe. A joghurtot csak azután keverjük a főzelékhez, ha már elzártuk alatta a lángot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések