Amikor megjelenik a medvehagyma a piacon, rögtön késztetést érzek, hogy beszerezzek belőle pár csokorral.
A medvehagymaszezon pofátlanul rövid, épp ezért nagyon ki kell használni. Ráaádásul nem is lehet hosszan tárolni, így a megvásárolt zöldséget szinte azonnal fel kell használni.
Hozzávalók:
👉 200 gramm juh- vagy tehéntúró
👉 3 evőkanál tejföl
👉 fél fej lilahagyma
👉 20 darab medvehagymalevél
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 fél evőkanál mustár
👉 1 kávéskanál kömény (őrölt)
👉 ízlés szerint bors
👉 ízlés szerint só
Elkészítés:
A medvehagyma szárait vágjuk le, a leveleket mossuk meg jó alaposan, majd vágjuk apróra. A hagymát is vágjuk egészen apróra.
Egy tálba tegyük a túrót, keverjük össze a tejföllel és a mustárral. Adjuk hozzá a hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg köménnyel és pirospaprikával, végül forgassuk bele a medvehagymát is. Ha nem elég krémes, egy kevés vajat is keverhetünk hozzá. Érdemes egy éjszakát hűtőben pihentetni, hogy az ízek összeérjenek.
0 Megjegyzések