Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tartalmas szendvics rengeteg sonkával és sajttal: savanyú káposzta is gazdagítja


Pillanatok alatt elképesztően laktató szendvicset készíthetsz, csak ne spórolj a hozzávalókkal.


Reuben szendvicsnek hívják ezt a tartalmas, rengeteg hússal és sajttal töltött melegszendvicset, amit Ezersziget öntet és savanyú káposzta is gazdagít. Ezt az ételt először az 1930-as években New York-i zsidók készítették.

Hozzávalók:

👉 8 szelet toast kenyér
👉 150 milliliter ezersziget öntet
👉 300 gramm savanyú káposzta
👉 8 szelet félkemény sajt (Gouda vagy Trappista)
👉 8 szelet pastrami (esetleg sonka)
👉 50 gramm vaj

Elkészítés:

Mindegyik szelet kenyeret kenjük meg Ezersziget öntettel. Az Ezersziget öntetet házilag is elkészíthetjük.

A kenyérszeletekre pakoljunk savanyú káposztát, pastrami- és sajtszeleteket, majd borítsuk össze őket, hogy 4 szendvicsünk legyen. A tetejüket kenjük meg vékonyan vajjal.

Egy serpenyőt forrósítsunk fel, pirítsuk addig a szendvicseket, amíg a sajt el nem elolvad.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések