Pillanatok alatt elképesztően laktató szendvicset készíthetsz, csak ne spórolj a hozzávalókkal.
Reuben szendvicsnek hívják ezt a tartalmas, rengeteg hússal és sajttal töltött melegszendvicset, amit Ezersziget öntet és savanyú káposzta is gazdagít. Ezt az ételt először az 1930-as években New York-i zsidók készítették.
Hozzávalók:
👉 8 szelet toast kenyér
👉 150 milliliter ezersziget öntet
👉 300 gramm savanyú káposzta
👉 8 szelet félkemény sajt (Gouda vagy Trappista)
👉 8 szelet pastrami (esetleg sonka)
👉 50 gramm vaj
Elkészítés:
Mindegyik szelet kenyeret kenjük meg Ezersziget öntettel. Az Ezersziget öntetet házilag is elkészíthetjük.
A kenyérszeletekre pakoljunk savanyú káposztát, pastrami- és sajtszeleteket, majd borítsuk össze őket, hogy 4 szendvicsünk legyen. A tetejüket kenjük meg vékonyan vajjal.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, pirítsuk addig a szendvicseket, amíg a sajt el nem elolvad.
0 Megjegyzések