Pár perc munkával és egy egyszerű öntettel tökéletes köretet készíthetsz bébispenótból.
A spenót egészséges és egyszerűen elkészíthető zöld, amelyből nem csak főzelék készülhet. Sőt, aki a főzeléket nem szereti és emiatt ódzkodik tőle, felejtse el és készítse teljesen más formában.
Hozzávalók:
👉 200 gramm bébispenót
👉 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
👉 1 evőkanál balzsamecet
👉 1 teáskanál citromlé
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 ízlés szerint só
👉 ízlés szerint bors
Elkészítés:
A fokhagymát nyomjuk össze. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a citrom levét, a sót, a borsot és a fokhagymát. A spenótot öntsük le forrásban lévő vízzel és hagyjuk benne állni 2-3 percig, majd szűrjük le. A leforrázott spenótot forgassuk bele az olívaolajas keverékbe, majd tálalhatjuk is.
0 Megjegyzések