Egészséges, tele van zöldséggel és nagyon gyorsan készen van a sült rizs, amelyben a hozzávalókat szabadon változtathatod.
Nincs is nagyobb öröm, mint mikor pillanatok alatt készen van a vacsora, amely nemcsak finom, hanem laktató is. A sült rizst a megmaradt rizsből is elkészítheted, ízlés szerint keverhetsz hozzá zöldségeket, és ami a legfontosabb, sült tojást. Ha még laktatóbban szeretnéd, akkor hússal vagy tenger gyümölcseivel is kiegészítheted.
Hozzávalók:
👉 250 gramm főtt rizs
👉 1 fej vöröshagyma (kisebb)
👉 2 szál sárgarépa
👉 100 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
👉 2 darab tojás
👉 3 evőkanál olaj
👉 1 evőkanál szójaszósz
Elkészítés:
Ha nincs maradék főtt rizs, akkor a rizst főzzük meg az utasítás szerint, majd tegyük félre.
A hagymát és a répát vágjuk apró kockákra. Egy kisebb tálban villával verjük fel a tojásokat.
Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben. Öntsük bele a felvert tojást, az apróra vágott hagymát, a répát és a borsót, majd jól keverjük össze. Forgassuk bele a főtt rizst, majd öntsük bele a szójaszószt és keverve pirítsuk 1-2 percig.
Forrón, azonnal tálaljuk.
0 Megjegyzések