A finomság tésztája álompuha, másnapra is megőrzi légies állagát, minden falat maga a mennyország.
Kétféleképpen lehet kuglófot készíteni, kelt tésztából vagy kevertből. Utóbbiba bátran lehet lédús gyümölcsöket keverni, legyen az reszelt alma vagy pépesített banán. A banántól a süti textúrája szaftos lesz, akár napokig megőrzi puhaságát. A cukor adagolását sem kell túlzásba vinni, mivel a gyümölcs is édesíti.
Hozzávalók:
Kuglóf:
👉 12 dekagramm vaj
👉 20 dekagramm cukor
👉 5 darab tojás
👉 1 deciliter tej
👉 4 darab banán
👉 40 dekagramm liszt
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 vaj a forma kenéséhez
Díszítés:
👉 porcukor a szóráshoz
👉 1 darab banán
👉 Előkészítési idő: 20 perc
👉 Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét.
A puha vajat a cukor felével keverjük habosra, majd a tojások sárgáját egyenként dolgozzuk hozzá. Miután a tojásokat elkevertük, adjuk hozzá a tejet és a pépesített banánt.
A tojásfehérjét a cukor maradék felével verjük kemény habbá, utána laza mozdulattal forgassuk bele a banános masszába.
A lisztet a sóval és a sütőporral keverjük össze, majd forgassuk egybe a banános keverékkel.
A kuglófformát (24 cm) kenjük ki vajjal, majd öntsük bele a masszát. 180 fokon 30-45 perc alatt süssük aranybarnára, a sütésnél alkalmazzunk tűpróbát. Az elkészült kuglóf tetejét szórjuk meg porcukorral és felvágott banánkarikákkal díszítsük.
0 Megjegyzések