Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei, pihe-puha banános kuglóf: a masszából muffin is készülhet


A finomság tésztája álompuha, másnapra is megőrzi légies állagát, minden falat maga a mennyország.


Kétféleképpen lehet kuglófot készíteni, kelt tésztából vagy kevertből. Utóbbiba bátran lehet lédús gyümölcsöket keverni, legyen az reszelt alma vagy pépesített banán. A banántól a süti textúrája szaftos lesz, akár napokig megőrzi puhaságát. A cukor adagolását sem kell túlzásba vinni, mivel a gyümölcs is édesíti.

Hozzávalók:

Kuglóf:
👉 12 dekagramm vaj
👉 20 dekagramm cukor
👉 5 darab tojás
👉 1 deciliter tej
👉 4 darab banán
👉 40 dekagramm liszt
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 vaj a forma kenéséhez

Díszítés:
👉 porcukor a szóráshoz
👉 1 darab banán

👉 Előkészítési idő: 20 perc
👉 Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A puha vajat a cukor felével keverjük habosra, majd a tojások sárgáját egyenként dolgozzuk hozzá. Miután a tojásokat elkevertük, adjuk hozzá a tejet és a pépesített banánt.

A tojásfehérjét a cukor maradék felével verjük kemény habbá, utána laza mozdulattal forgassuk bele a banános masszába.

A lisztet a sóval és a sütőporral keverjük össze, majd forgassuk egybe a banános keverékkel.

A kuglófformát (24 cm) kenjük ki vajjal, majd öntsük bele a masszát. 180 fokon 30-45 perc alatt süssük aranybarnára, a sütésnél alkalmazzunk tűpróbát. Az elkészült kuglóf tetejét szórjuk meg porcukorral és felvágott banánkarikákkal díszítsük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések