Az amerikaiak rántott csirkéje intenzív fűszerezéssel készül, zsemlemorzsa helyett pedig kukoricapehelyben van megforgatva a hús.
A rántott húst mindenki szereti, minden nemzetnek megvan a maga verziója. Amerikában nem is egy, többféle bundában szervírozzák, az egyik nagy kedvenc a Kentucky módra készült rántott hús, amely mellé mindig ízletes káposztasalátát kínálnak.
Hozzávalók:
👉 80 dekagramm csirkecomb, -mell vagy -szárny
👉 fél teáskanál rozmaring
👉 fél teáskanál oregánó
👉 fél teáskanál zsálya
👉 fél teáskanál majoranna
👉 fél teáskanál pirospaprika
👉 fél teáskanál kakukkfű
👉 fél teáskanál fehér bors
👉 só ízlés szerint
👉 1 bögre liszt
👉 4 darab tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 20 dekagramm kukoricapehely (corn flakes)
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A választott húst (csirkemell, -comb vagy -szárny) sózzuk le, tegyük hűtőbe.
Az összes fűszert (a só kivételével) forgassuk egybe a liszttel.
A kukoricapelyhet törjük össze.
A felvert tojásba keverjük bele a zúzott fokhagymát.
Az előkészített húst először a lisztbe forgassuk bele, majd a tojásba, utána az összetört kukoricapehelybe, végül bő, forró olajban süssük aranybarnára.
0 Megjegyzések