A legegyszerűbb csirkemellet is pikánssá teheted, ha megfelelő mennyiségű és változatos fűszerekkel sütöd.
Ebben a receptben a csirkemell gyönyörűen átveszi a fűszerek zamatát és tökéletesre sül. Nem kell aggódnod, hogy kiszárad vagy ízetlen lesz, ha így készíted. Ráadásul a kis falatokba jobban beissza magát a fűszeres lé, még jobban érvényesül minden egyes harapásnál.
Hozzávalók:
👉 500 gramm csirkemell
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál só
👉 2 evőkanál vaj
👉 fél kávéskanál bors
👉 fél teáskanál pirospaprika
👉 fél teáskanál fokhagymapor
👉 1 csipet cayenne-bors
👉 fél teáskanál oregánó (őrölt)
👉 fél teáskanál bazsalikom (őrölt)
👉 2 evőkanál csirkealaplé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Egy kisebb tálban keverjük össze a fűszereket és az alaplevet. A csirkemellet kockázzuk fel, majd fektessük egy tűzálló tálba és öntsük rá a fűszeres keveréket. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd forgassuk át, hogy mindenhol beborítsa a pác. Tegyünk a hús tetejére felkockázott vajat.
Süssük a csirkét 20 percig. 10 perc után forgassuk át, akkor van kész, ha a szélei jól megpirultak.
0 Megjegyzések