Ahány ház, annyi szokás, ki így, ki úgy készíti a jó öreg csirkepaprikást, amely nokedlivel kínálva a legfinomabb.
A magyar konyha egyik büszkesége az ízletes és szaftos csirkepaprikás, amit a hagyományos recept szerint egész csirkéből érdemes elkészíteni, de ha csak combjából készül, úgy is tökéletes lesz.
Hozzávalók:
Csirkepaprikás:
👉 8 darab csirkecomb (alsó, felső)
👉 2 darab vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 darab TV paprika
👉 1 darab hegyes-erős paprika
👉 2 darab paradicsom
👉 só és bors ízlés szerint
👉 2 evőkanál pirospaprika
👉 kevés zsír vagy olaj
Habarás:
👉 300 gramm tejföl
👉 1 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
Forró olajon vagy zsíron először az apróra kockázott paprikákat pirítsuk meg, utána (körülbelül 2 perc múlva) keverjük bele a finomra vágott hagymát és az apróra kockázott fokhagymát. Pirítsuk tovább, majd szórjuk rá a fűszerpaprikát, a combokat is tegyük a fazékba. A húst keverjük át, adjuk hozzá a paradicsomot és öntsük fel annyi vízzel, amennyi a combokat ellepi, majd fűszerezzük sóval és borssal.
A paprikást főzzük addig, míg a szaft besűrűsödik, a hús puha lesz (körülbelül 40-50 perc). Utána keverjük hozzá a habarást, még főzzük pár percig, majd kínáljuk nokedlivel.
Habarás:
A tejfölt és a lisztet keverjük csomómentesre. Közben a paprikás főzőlevéből is csorgassunk hozzá, hogy könnyebb legyen a liszt elkeverése, majd az egészet adjuk a paprikáshoz és keverjük el alaposan.
0 Megjegyzések