Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben sült, fokhagymás csirkecombok – Az írós páctól omlós lesz a hús


Csupán egyetlen hozzávalótól egészen különleges ízt kap az egyszerű csirkecomb is.


Amikor húsételeket készítesz, a megfelelő pác sokat tud javítani a fogás élvezeti értékén. A jó pác az amúgy száraz csirkemellet is feldobja, hát még a combot, ami önmagában is a szárnyas zsírosabb, ízesebb része.

Hozzávalók:

👉 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
👉 250 milliliter író
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 1 kávéskanál só
👉 ízlés szerint bors
👉 2 ág rozmaring

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze az írót, az olívaolajat, az összenyomott fokhagymát, a sót és a borsot. Tegyük bele a csirkecombokat, úgy forgassuk bele, hogy mindenütt ellepje. Zárjuk le folpackkal, majd tegyük be 24 órára, de legalább egy éjszakára a hűtőbe.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Fektessük a combokat egy 30x20 centiméteres jénaiba vagy egyéb tűzálló tálba, majd öntsük rá az egész pácot, tegyük rá a rozmaringot. Süssük 40 percig, amíg a csirke szépen meg nem pirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések