A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Savanyú káposztás sztrapacska szalonnapörccel: fenséges, kiadós szlovák recept


A savanyú káposztás sztrapacska nemcsak laktató és nagyon finom, hanem bolti tésztából villámgyorsan el is készül.


A szlovákok nemzeti eledelét, a krumplis tésztából készült, galuskára emlékeztető sztrapacskát előre csomagolva is megveheted akármelyik nagyobb üzletben. Szalonnazsíron párolt káposztával kínálva annyira finom, hogy hiába roppant kiadós, lehetetlen túl sokat készíteni belőle. A sztrapacska főzésekor tartsd észben, hogy forrástól számítva két-három percen belül elkészül.

Hozzávalók:

👉 50 dkg sztrapacska
👉 25 dkg savanyú káposzta
👉 10 dkg kolzsvári szalonna
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 kávéskanál köménymag
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A kolozsvári szalonnát vágd kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd meg. Szűrőlapáttal szedd ki a fazékból, és tedd félre. A visszamaradt olajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát, majd dobd rá a lecsöpögtetett savanyú káposztát. Sózd, borsozd, szórd meg köménymaggal, majd fedő alatt, néha megkevergetve 15 perc alatt párold puhára.

Közben a sztrapacskát dobd lobogó, sós vízbe, és főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, és tartsd melegen. Ha már a káposzta is puha, keverd össze a sztrapacskával, majd szórd meg a pirított szalonnakockákkal. Petrezselyemmel és ízlés szerint tejföllel kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések