Így tényleg isteni a hal! A bacon ropogósra sül, belül pedig fantasztikusan puha, omlós lesz.
A magyarok nagyon kevés halat fogyasztanak, pedig fehérjében gazdag, és sok hasznos ásványi anyagot tartalmaz. Változatosan elkészítheted, próbáld ki baconbe tekerve is! A szalonnától még finomabb lesz a hal, és nem szárad ki sütés közben.
Hozzávalók:
👉 4 szelet halfilé
👉 20 dkg bacon
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
👉 citromlé
Elkészítés:
Amennyiben szükséges, a halat olvaszd ki, majd mosd le, törölgesd jó szárazra. Az olajat keverd össze néhány csepp citromlével, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Csavard a szeleteket baconbe. Rendezd a halakat kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben a szeleteket forgasd át, hogy egyformán piruljanak.
A halat megsütheted serpenyőben, kevés olajon. A szeletek oldalanként körülbelül öt-hét perc alatt sülnek meg.
0 Megjegyzések