Dobd fel a bundáskenyeret fokhagymával és sajttal, hogy még finomabb legyen! Ha sütőben sütöd, nem terheli meg annyira a gyomrot.
Ha csak az tartana vissza a bundáskenyér fogyasztásától, hogy túl sok olajat szív magába, akkor süsd meg sütőben! Ízlés szerint kínálhatsz hozzá zöldségeket, salátát, spenótot, hogy tényleg tartalmas napindító legyen. Amennyiben lehet, szikkadt kenyeret használj! Ha újból melegíted, akár másnap is fogyaszthatod.
Hozzávalók:
👉 8 szelet kenyér
👉 3 db tojás
👉 0.5 dl tej
👉 2 evőkanál parmezán
👉 só
👉 bors
👉 fokhagyma
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, verd fel, add hozzá a tejet, majd ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Mártsd a kenyérszeleteket a tojásos keverékbe. Hagyd, hogy jól megszívják magukat, de ne ázzanak szét.
Rendezd a kenyereket sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Amikor a teteje már szép piros, fordítsd át a szeleteket. Frissen tálald, és szórd meg még parmezánnal is.
0 Megjegyzések