Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű és savanykás krumplileves kolbászkarikákkal: egyszerű, mégis nagyon finom


A kolbászkarikákkal főtt krumplileves annyira tartalmas, hogy utána már legfeljebb valamilyen könnyű második fogást kívánsz.


Hamis gulyáslevesnek is nevezik ezt a sok krumplival készült fogást, amelyet sertéscomb helyett kolbászkarikával érdemes feldobni. Akkor lesz igazán ízletes, ha a kolbászt a krumplival együtt teszed a levesbe, és lassú tűzön főzöd meg. Csípőset is adhatsz hozzá, ha szereted. A kolbász héját egyszerűbb lehúzni, ha előtte tíz percre hideg vízbe áztatod.

Hozzávalók:

👉 50 dkg krumpli
👉 1 szál füstölt kolbász
👉 1 db paradicsom
👉 1 db paprika
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 teáskanál ételízesítő
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 chilipaprika (elhagyható)

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre. Közben a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. Ha a hagyma puha, húzd le a tűzről, add hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát, a paradicsomot és a paprikát, majd öntsd fel kevés vízzel. Tedd vissza a tűzre, és fedő alatt kezdd el főzni. A krumplit közben hámozd meg, és vágd kockákra. A kolbász héját húzd le, és karikázd fel.

A krumplit és a kolbászt kanalazd a fazékba a hagymás alaphoz, majd öntsd fel bő vízzel. Sózd, borsozd, add hozzá az ételízesítőt, és ha csípősen szereted, a felaprított chilipaprikát. Lefedve, lassú tűzön főzd 40 percig. Tálaláskor szórd meg petrezselyemlevelekkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések