Úgy az igazi a mézes-mustáros sertésszelet, ha a csodás ízeket hagyod összeérni a hűtőben.
A méz és a mustár remek páros, különösen igaz ez akkor, ha karakteresebb, magos mustárt választasz. A karajszeleteket kend be az illatos mázzal, és egy éjszakát hagyd a pácban. Másnap serpenyőben gyorsan süss rá kérget, így megakadályozod, hogy a hús kiszáradjon, és ezután tedd tepsiben a sütőbe. A karajt felhasználás előtt ki kell klopfolni. Az ezzel járó zajt minimálisra csökkentheted, ha összehajtogatott konyharuhát teszel a deszka alá.
Hozzávalók:
👉 4 szelet sertéskaraj
👉 2 evőkanál magos mustár
👉 2 evőkanál méz
👉 2 evőkanál metélőhagyma a tálaláshoz
👉 olaj a sütéshez
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki. Szórd meg sóval és borssal, kend meg mustárral, csorgasd rájuk a mézet, majd az egészet masszírozd alaposan a húsba. Letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap kapcsold be a sütőt 200 fokra. Egy serpenyőben hevíts olajat, és a húsok mindkét oldalát nagy lángon, két-két perc alatt pirítsd meg, majd pakold tepsibe, és locsold meg a sütésből visszamaradt olajjal. Takard le alufóliával, így süsd bő egy órát, amíg a karajszeletek teljesen omlóssá válnak.
Tálaláskor szórd meg a húst apróra vágott metélőhagymával.
0 Megjegyzések