A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, szaftos mézes-mustáros sertésszelet: a páctól lesz igazán omlós a hús


Úgy az igazi a mézes-mustáros sertésszelet, ha a csodás ízeket hagyod összeérni a hűtőben.


A méz és a mustár remek páros, különösen igaz ez akkor, ha karakteresebb, magos mustárt választasz. A karajszeleteket kend be az illatos mázzal, és egy éjszakát hagyd a pácban. Másnap serpenyőben gyorsan süss rá kérget, így megakadályozod, hogy a hús kiszáradjon, és ezután tedd tepsiben a sütőbe. A karajt felhasználás előtt ki kell klopfolni. Az ezzel járó zajt minimálisra csökkentheted, ha összehajtogatott konyharuhát teszel a deszka alá.

Hozzávalók:

👉 4 szelet sertéskaraj
👉 2 evőkanál magos mustár
👉 2 evőkanál méz
👉 2 evőkanál metélőhagyma a tálaláshoz
👉 olaj a sütéshez
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki. Szórd meg sóval és borssal, kend meg mustárral, csorgasd rájuk a mézet, majd az egészet masszírozd alaposan a húsba. Letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap kapcsold be a sütőt 200 fokra. Egy serpenyőben hevíts olajat, és a húsok mindkét oldalát nagy lángon, két-két perc alatt pirítsd meg, majd pakold tepsibe, és locsold meg a sütésből visszamaradt olajjal. Takard le alufóliával, így süsd bő egy órát, amíg a karajszeletek teljesen omlóssá válnak.

Tálaláskor szórd meg a húst apróra vágott metélőhagymával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések