A gluténmentes gesztenyetorta is tökéletes bizonyíték arra, hogy vannak olyan sütemények, amelyekből egyáltalán nem hiányzik a liszt.
Ez a gesztenyetorta nem csak akkor fog lenyűgözni, ha valamilyen okból kerülnöd kell a glutént. A tésztát liszt helyett darált mandula fogja össze, a teteje pedig úgy a legfinomabb, ha csokoládét csepegtetsz rá. A gesztenyemasszát felhasználás előtt néhány órával vedd ki a mélyhűtőből, hogy kiolvadjon.
Hozzávalók:
A tésztához
👉 25 dkg mirelit gesztenyemassza
👉 20 dkg porcukor
👉 10 dkg étcsokoládé
👉 10 dkg darált mandula
👉 4 tojás
A csokimázhoz
👉 5 dkg porcukor
👉 1.5 evőkanál étolaj
👉 1.5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 2 evőkanál forró víz
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A sárgákat keverd össze a porcukor felével. A fehérjéket verd habbá, ha már kemény, add hozzá a cukor másik felét, és verd tovább, amíg teljesen sima és fényes lesz. Óvatosan keverd hozzá a cukros tojássárgáját, a villával összenyomkodott gesztenyemasszát, a darált mandulát és az apró darabokra tördelt étcsokit. A tésztát egyengesd el egy sütőpapírral bélelt tortaformában, és süsd addig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ekkor vedd ki, és hagyd kihűlni.
A csokimázhoz keverd el a porcukrot az étolajjal és a kakaóval, majd óvatosan adj hozzá annyi forró vizet, hogy kenhető állagú legyen. Ebből a mázból csepegtess a meleg torta tetejére, majd tedd hideg helyre, hogy megdermedjen rajta. Csak akkor szeleteld fel, ha már teljesen kihűlt.
0 Megjegyzések