A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiszivárgott a kormány döntése: teljes lezárást rendelhetnek el húsvétig


Teljes zárlatot rendelhet el a kormány húsvétig a koronavírus-járvány miatt – értesült az Index. A lépéseket várhatóan Gulyás Gergely jelenti be a mai Kormányinfón.


Az Index információi szerint a teljes országot lezárják húsvétig a járvány terjedése miatt. Ez azt jelenti, hogy a következő napokban bezárhatnak az iskolák, óvodák, üzletek. A lap értesülései szerint Magyarországon is életbe léphet a szomszédos szlovákhoz rendelkezés, miszerint az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, később pedig ezeket minden egyéb zárt területen is kötelező lesz hordani.

Egyáltalán nem lenne meglepő, ha az Index értesülése helytálló lenne. A kormány tegnap ülésezett, és az ismert, hogy a szigorítás lehetőségét is tárgyalták. Korábban több vezető, köztük Orbán Viktor miniszterelnök is úgy fogalmazott, hogy a következő napok járványügyi adatai meghatározók lesznek. Az adatok a vártnak megfelelően a járvány exponenciális gyorsulását jelzik, így most már bizonyára a kormány is látja, hogy az oltási program nem tudja érdemben lassítani a koronavírus terjedését, ahhoz túlságosan a kezdeti szakaszában jár.

A döntést bizonyára Guláys Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter fogja bejelenteni 11 órakor, a Kormnyinfón.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések