A nagy kedvencet gyerekjáték otthon elkészíteni, csak be kell keverni a tésztát, megsütni, közben pedig a krémre lehet koncentrálni.
A tejszeleteket nem csak a kicsik szeretik, a felnőttek ugyanúgy odáig vannak érte. A méztől édes finomság házilag is előállítható, ráadásul nagyon egyszerű az elkészítése, akár kezdő konyhatündérek is meglephetik vele magukat és szeretteiket.
Hozzávalók:
A tésztához:
👉 3 darab tojás
👉 125 gramm finomliszt
👉 40 gramm kakaó
👉 125 milliliter tejföl, joghurt vagy tej
👉 125 gramm cukor
👉 1 csomag sütőpor
A krémhez:
👉 500 gramm mascarpone
👉 200 milliliter habtejszín
👉 100 gramm porcukor
👉 80 gramm méz
👉 2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A lisztet, kakaót és a sütőport forgassuk egybe.
A tojásokat üssük keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, keverjük habosra, forgassuk hozzá a tejet (vagy a joghurtot, tejfölt), utána adjuk hozzá a lisztes keveréket. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire (40x50 centiméter), toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
A kihűlt tésztát vágjuk két egyenlő részre, az egyik lapot helyezzük egy tálcára és kenjük rá a krémet, majd illesszük rá a tészta másik felét.
Krém:
A mascarponét keverjük össze a mézzel robotgép segítségével.
Egy másik tálban verjük kemény habbá a habtejszínt a vaníliakivonattal és a cukorral, majd óvatosan forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.
Szeletelés előtt tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára.
0 Megjegyzések