Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes tejszelet házilag: a puha lapok közt lágy krém terül el


A nagy kedvencet gyerekjáték otthon elkészíteni, csak be kell keverni a tésztát, megsütni, közben pedig a krémre lehet koncentrálni.


A tejszeleteket nem csak a kicsik szeretik, a felnőttek ugyanúgy odáig vannak érte. A méztől édes finomság házilag is előállítható, ráadásul nagyon egyszerű az elkészítése, akár kezdő konyhatündérek is meglephetik vele magukat és szeretteiket.

Hozzávalók:

A tésztához:
👉 3 darab tojás
👉 125 gramm finomliszt
👉 40 gramm kakaó
👉 125 milliliter tejföl, joghurt vagy tej
👉 125 gramm cukor
👉 1 csomag sütőpor

A krémhez:
👉 500 gramm mascarpone
👉 200 milliliter habtejszín
👉 100 gramm porcukor
👉 80 gramm méz
👉 2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

A lisztet, kakaót és a sütőport forgassuk egybe.

A tojásokat üssük keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, keverjük habosra, forgassuk hozzá a tejet (vagy a joghurtot, tejfölt), utána adjuk hozzá a lisztes keveréket. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire (40x50 centiméter), toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

A kihűlt tésztát vágjuk két egyenlő részre, az egyik lapot helyezzük egy tálcára és kenjük rá a krémet, majd illesszük rá a tészta másik felét.

Krém:
A mascarponét keverjük össze a mézzel robotgép segítségével.

Egy másik tálban verjük kemény habbá a habtejszínt a vaníliakivonattal és a cukorral, majd óvatosan forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.

Szeletelés előtt tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések